Team Leadership
Excellence

Tip program: in-house
Durată standard: 1 sesiune strategică + 6 sesiuni de echipă
(câte 1 zi/ sesiune) + 6 sesiuni individuale (după fiecare sesiune de echipă)

Cere oferta personalizată aici!

Programul organizațional validat în peste 10 ani de experiență în coaching cu 250 de companii din 25 de țări

Peste 250 de executivi, manageri și antreprenori ai celor mai mari companii din lume au fost însoțiți de Lilia Dicu (Master Certified Coach) în programe de coaching și au obținut rezultatele pe care și le-au propus: dezvoltarea business-ului, formarea unei echipe solide, avansarea în carieră și multe alte provocări-cheie pentru ei înșiși și pentru organizație.

Astăzi organizațiile trec
prin transformări majore:

Profilul angajatului s-a schimbat foarte mult. Oamenii își aleg și ei locul de muncă, nu doar companiile își aleg angajații; în acest proces, ei sunt mai selectivi și nu se mulțumesc cu puțin.

Piața forței de muncă a sărăcit foarte mult. E necesar ca organizațiile să facă lucrurile diferit, pentru a-și reține angajații cu adevărat valoroși pentru ele.

Organizațiile se confruntă cu fluctuații și instabilitate. Oamenii vin și pleacă, nu mai rămân în organizații inflexibile, care funcționează pe ierarhii stricte și principii rigide.

Programul Team Leadership Excellence își propune să schimbe organizația și liderii săi din interior; să creeze lideri mai dinamici, mai umani, care să se conecteze mai bine la echipele lor și să lucreze cu pasiune, din cine sunt ei cu adevărat, pentru a atinge obiectivele organizaționale.

De ce să participi la
Team Leadership Excellence?

Lucrezi în cadrul unui program personalizat, adaptat la nevoile tale și ale echipei tale

Programul Team Leadership Excellence nu este un program luat de pe raft și oferit ca atare. Vorbim despre un program specializat, customizat, adaptat nevoilor tale și ale echipei tale, în care intri cu tot ceea ce se întâmplă acum și aici, cu toate provocările tale imediate. Programul se mulează după tine ca o haină care-ți vine perfect.

Devii parte dintr-o echipă reală, nu doar una formală

Deseori, echipele organizaționale sunt, de fapt, o adunare de executivi și lideri foarte bine pregătiți, dar care nu funcționează ca un tot unitar. Ei se numesc de multe ori „echipă” doar la nivel formal, dar fiecare membru are o miză proprie sau o agendă ascunsă. Această fragmentare face ca organizația să aibă tabere și lupte invizibile. Programul Team Leadership Excellence te ajută să fii realmente parte dintr-o echipă și să vezi cum te poți folosi de abilitățile celuilalt pentru a atinge obiective organizaționale. După acest program, înțelegi că doar împreună sunteți mai puternici.

Obții o creștere sustenabilă și reală

În materie de rezultate, acest program oferă o creștere sustenabilă, reală, care nu arde etape și nici nu promite rezultate spectaculoase peste noapte. Programul Team Leadership Excellence te ajută să construiești pas cu pas liderii tăi, la fel ca un copil care abia învață să meargă. Rezultatele obținute sunt atinse cu efort și bucurie în egală măsură. Lucrăm cu ce este prezent și disponibil, nu cu ceea ce „se dorește”.

Te implici într-un program care este despre și pentru oameni

Oamenii sunt cea mai valoroasă resursă a unei organizații. Pentru a-i păstra alături, e important ca lucrurile să fie despre ei, nu despre cineva care le spune ce au de făcut. Acest program le readuce angajaților motivația intrinescă și dorința de a contribui, pentru că nu este doar o listă de to do’s pe care îi trimitem să o pună singuri în aplicare.

Te pregătești cu unul dintre cei mai experimentați coachi din România

Am condus peste 250 de clienți (executivi, manageri, antreprenori și echipele acestora) prin procese complexe de coaching de-a lungul celor peste 10 ani de experiență în domeniu. Într-o industrie care este viciată de mulți diletanți și care generează astfel la fel de mulți sceptici, te bazezi pe rezultatele demonstrate ale clienților pe care i-am însoțit de-a lungul timpului în urmărirea obiectivelor propuse, precum și pe certificările și educația recunoscute de organizațiile în vigoare.

Construiești plecând de la resursele tale actuale

În coaching, se lucrează cu resursele clientului. Spre deosebire de alte traininguri sau programe de dezvoltare, accentul nu mai este pe „aș putea să fiu acolo și nu sunt”, ceea ce generează multă frustrare, ci pe ce este și cu ce putem lucra chiar acum pentru a face obiectivele tangibile. Lucrezi cu resursele disponibile imediat, construiești pe realitatea existentă și dezvolți abilități pornind de la cine ești în momentul de față.

Ce teme abordăm

 • un nou tip de leadership – responsabil, autentic, centrat pe abilități;
 • cum să fii mai mult decât un manager eficient – un lider proaspăt, inovator, optimist;
 • cum să comunici și să te poziționezi ca lider organizațional, într-o economie fluctuantă și un context plin de provocări și complexitate;
 • cum lucrezi cu toate resursele pe care le ai la dispoziție;
 • cum să îți dezvolți oamenii, dar și să livrezi alături de ei, punând la comun pasiunile și potențialul lor cele mai înalte etc.

Ce obții

 • claritate despre tine însuți, dar și despre cum percepi sau decupezi realitatea înconjurătoare și cum se transpune acest model inclusiv în mediul de lucru;
 • un grad sporit de conștientizare în așa fel încât să îți asumi decizii în acord cu tine însuți și să lucrezi la îndeplinirea lor;
 • echipe mai unite, pentru că oamenii devin mai deschiși și dezvoltă un grad mai mare de acceptare și transparență unii față de ceilalți;
 • un sentiment mai mare de apartenență, constribuție și bucurie de a învăța împreună; dispar, astfel, ego-ul și teritoriile;
 • dorința de a experimenta și de a te îndrepta spre necunoscut; dispar atașamentul față de rezultat și față de „cum cred eu că ar trebui să fie lucrurile”.

Metodologie

Metoda de lucru din cadrul acestui program presupune:

 • coaching de echipă – cu liderii și echipele acestora
 • coaching one to one, care adresează provocări individuale ale membrilor echipei de leadership

În cadrul programului, lucrăm cu instrumente precum:

 • leadershipul transformațional
 • leadershipul bazat pe valori, modelul lui Richard Barret
 • coachingul ontologic
 • coachingul sistemic
 • principiile organizațiilor tip holacracy
 • învățare experențială

Cui se adresează

CEO, membri de board sau membri ai echipelor de leadership, manageri sau antreprenori care au o experiență de conducere de minumum 3–5 ani

echipele celor aflați în funcțiile de conducere enumerate mai sus

liderilor departamentelor de HR din multinaționale și marile companii care sesizează nevoia internă a transformării liderilor lor actuali

Despre coach - Lilia Dicu

 • Deține cea mai înaltă distincție în coaching – titlul de Master Certified Coach (MCC), oferit de International Coaching Federation (ICF), organizația reper în domeniu la nivel internațional
 • A lucrat cu peste 250 de clienți din 24 de țări din toată lumea, din 10 industrii diferite (tehnologii informaționale, pharma & medical, banking, finanțe, FMCG, oil & gas, construcții, auto, advertising etc.), în peste 10 ani de activitate din poziția de executive coach; Lilia este antrenorul de minți de business cu cea mai mare experiență internațională din România
 • Are o experiență de 10 ani în business, în funcții de top în multinaționale (SEWS, Lukoil), pe care le-a susținut în perioade cu procese majore de schimbare
 • Deține certificări în metode și instrumente ca NLP, coaching ontologic, coaching transformațional, Evoluția Conștiinței, GESTALT, Systemic Family Constellations, ESPERE ș.a.

Testimoniale

Francois COSTE

Chief Executive Officer, Groupama Asigurări
”The coaching program for our executive leaders has helped transform the dynamics of our team: higher inter-personal trust, more cohesion, better collaboration, constructive debates of opinion, more happiness. I believe that this coaching was instrumental in Groupama Asigurari over-performing in 2015 and 2016 Romanian insurance market, in terms of net promoter score and profitable growth, as well as in achieving a surge in staff engagement. The coaching clearly helped rejuvenate our energy.”

Adriana VINCZE

Strategic Planning & PMO Director, Groupama Asigurări
„În cadrul sesiunilor de grup, Lilia ne-a ajutat să ne cunoaștem mai bine, să descoperim anumite zone de potențial individual și de echipă și să reflectăm mai mult asupra anumitor zone pe care nu le vedeam în interacțiunea de zi cu zi. Pe de altă parte, sesiunile individuale m-au ajutat să înțeleg mai bine cum mă poziționez în colaborarea cu colegii mei și să definesc obiective specifice de dezvoltare care mi-au adus asertivitate, persuasiune și impact. Lilia este un coach cu o bună înțelegere a provocărilor din mediul corporate, ce reușește să ajute persoanele cu care colaborează să se dezvolte, să evolueze.”

Camelia Niță

Managing Director la TMF România
„Primul lucru care îmi vine în minte atunci când rememorez experiența de coaching alături de Lilia este <>! Lilia este o persoană extraordinară, care te inspiră și care activează în tine dorința și abilitatea de a găsi soluții la provocările cu care te confrunți. Procesul de coaching prin care am trecut alături de ea mi-au dat posibilitatea să mă cunosc mai bine, pe toate nivelurile, ceea ce a adus un impact pozitiv și la nivel de dezvoltare organizațională. O recomand pe Lilia cu toată admirația!”

Ai întrebări?

Completează aici întrebarea ta:

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
  Accesați acest link pentru vizualizarea Politicii de Confidențialitate