Abonare newsletter

Abonează-te la newsletter și fii mereu la curent cu noutățile de pe site!

Executive Coaching

service1
Ce este coaching-ul executiv? Coaching-ul executiv este o relație unu-la-unu între un coach profesionist și o persoană cheie care deține un nivel major de putere decizională în cadrul organizației sale.

Care este procesul? Coaching-ul executiv este un dialog între coach și top managerul unei organizații, într-un context productiv, focalizat pe obținerea de rezultate. Coaching-ul presupune să-i ajuți pe oameni să acceseze ceea ce știu, privind lucrurile dintr-un alt unghi.

Care este rolul coach-ului? Acesta oferă spațiul și sprijinul necesar astfel încât executivul să-și găsească toate răspunsurile de care are nevoie. Coach-ul se angajează într-o alianță de cooperare cu acesta, pentru a stabili și clarifica intențiile, obiectivele acestuia și pentru a crea un plan de acțiune prin care să le atingă.

Cum te poate ajuta? Coaching-ul executiv presupune schimbare și transformare. Se vizeaza capacitatea managerului de a se dezvolta, de a-și ajusta comportamentele care nu-i mai sunt de folos și de a-și crea abordări noi de success. Toate acestea adaptate situațiilor și mediului actual.

Cui se adresează coaching-ul executiv? Coaching-ul executiv se adresează top managerilor sau membrilor cu poziții de conducere din cadrul organizației și, implicit, companiilor de care sunt responsabili prin deciziile lor.

De ce apelează executivii la coaching? De cele mai multe ori, executivii au o experiență managerială între șapte și cincisprezece ani, au realizări frumoase, sunt oameni onorabili și demni. Însă, atunci când apelează la serviciile mele, aceștia sunt prinși într-un blocaj pe care doresc să-l rezolve urgent sau sunt consumați de o problemă cu miză mare pentru ei și pentru organizație. Coaching-ul îi ajută să-și găsească echilibrul de care au nevoie și să identifice cele mai bune soluții pentru atingerea obiectivelor propuse.

Ce rezultate are? Coaching-ul trezește revelații profunde ce accelerează eficacitatea de lider al managerului. Esența procesului de coaching executiv este de a-i ajuta pe managerii de top să-și deschidă noi posibilități, să facă salturi spectaculoase în performanță și-si crească eficiența. Astfel se optimizează si rezultatele de business ale organizației.